Reyhanlı'da patlamalar: 45 ölü, 100 yaralı/Video

İçişleri Bakanı, patlamada 45 kişinin hayatını kaybettiğini, 29'u ağır 100 yaralı olduğunu belirtti.

Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'da meydan gelen patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye önünde iki bombalı araç patlatıldı. 18 ölü 22 yaralı var” dedi. Bu açıklamadan 40 dakika sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni bir açıklama geldi. Erdoğan ölü sayısının 20, aralarında durumu ağır olanlar da olmak üzere 46 kişinin yaralı olduğunu söyledi. Saat 17:00 itibariyle konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ölü sayısının 30'u aştığını açıkladı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise kısa süre sonra ölü sayısının 40, yaralı sayısının ise 100 olduğunu açıkladı. 20.50'de ise bilançonun daha da ağırlaştığına ilişkin son rakam geldi: Ölü sayısı 45'e yükseldi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.55 sıralarında belediye binası önünde patlama meydana geldi. Bundan yaklaşık 15 dakika sonra da PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde ikinci bir patlama yaşandı.

Reyhanlı'daki patlamalar nedeniyle Mardin'deki programlarını iptal ederek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Hatay'a gitmek üzere Mardin Havaalanı'na gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, 42 kişinin öldüğünü, 29'u ağır 100'e yakın kişinin yaralandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan programlarını iptal etti

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarının ardından bazı programlarını iptal etti.

Cumhurbaşkanı Gül, bu akşam, İnönü Stadyumu'ndaki son resmi maçı olan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçına gitmeme kararı aldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mayıs Pazar günü Tekirdağ'daki "Annelerin Dileği-Gençlerin Kardeşliği" adlı gençlik şöleni programına katılmayacağı açıklandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'da meydan gelen patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye önünde iki bombalı araç patlatıldı. 18 ölü 22 yaralı var” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise ilerleyen dakikalarda ölü sayısın 20, aralarında durumu ağır olanlar da olmak üzeri 46 kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Reyhanlı'da saat 12.55'te belediye ve PTT binası önünde 2 bomba yüklü aracın patlatıldığını belirterek, “Şu ana kadar 18 ölü 22 yaralı var. Sayıların artmasından endişe ediyoruz. Valimiz olay yerine intikal etti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamalarda yaralananlar ilçedeki ve Hatay'daki hastanelere kaldırılıyor.

Patlamalarda belediye binası ve bölgedeki çok sayıda bina ile araç zarar gördü.

Güvenlik koridoru oluşturulan bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Güler: 2 bombalı araç patlatıldı

İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve gazetecilerle öğle yemeği sırasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayı öğrendi.

Patlamayla ilgili telefonla bilgi alan Güler, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Güler, saat 13.55 sıralarında Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binasının olduğu yerde 2 bombalı aracın patladığını belirtti.

Gerekli güvenlik önlemleri itibarıyla Valimiz şu anda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze intikal ettirdim. Civardan da oraya doğabilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor."

Güler, kendisinin de en kısa sürede olay yerine intikal etmenin hazırlığını yaptığını ve olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü bildirdi.

İlk bilgilerde 4 ölü, 18 yaralı olduğu ifade edilirken, daha sonra sayının 22'ye yükseldiği bildirildi.

Müezzinoğlu'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamalar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını, 2 ambulans uçakla, ambulans helikopterlerin de sevk edileceğini bildirdi.

Yaralı sayısı 22'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamada yaralı sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ BULUNDU İDDİASI

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen iki patlamanın ardından bomba yüklü bir aracın daha bulunduğu öne sürüldü.

Reyhanlı'da 500 metre ara ile meydana gelen iki patlamada ölenlerin sayısının 18'e çıktığı, yaralı sayısının ise sürekli artığı kaydedildi. Bomba yüklü iki araçta meydana gelen patlamanın ardından ilçeye çok sayıda ambulans ve güvenlik ekibi sevk edildi. İlçede bomba yüklü bir aracın daha bulunduğu iddia edilirken, kente Hatay merkezden sinyal kesici cihazların gönderildiği belirtildi.

DAVUTOĞLU: KAOSU YANSITAN KARŞILIĞINI BULUR

Almanya'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin huzurunu sabote etmek isteyenlerin olabileceğini söyledi.

Olayın zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı "Dışarıdaki kaosu Türkiye'ye yansıtan karşılığını alır" dedi.

Gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Davutoğlu, “Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın" diye konuştu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde büyük çaplı 4 patlama meydana geldi. Patlamaların belediye binasına yakın bir yerde olduğu öğrenildi.

Mahiyeti bilinmeyen patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre Reyhanlı Belediye binası yanında saat 13.30 sularında bir patlama yaşandı. Bu patlamadan 15 dakika sonra da sanayi sitesinde ikinci bir patlama meydana geldi. Patlama, ilçede korku ve paniğe neden olurken, yaralıların olduğu bildirildi.

Suriye tarafından atılan bombanın patladığı iddia edilirken olayla ilgili çevrede güvenlik önlemleri alındı.

BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Reyhanlı Belediyesi'nin de bulunduğu Atatürk Caddesi'nde art arda meydana gelen 4 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü.

Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber